Ważnym aspektem w ekspozycji produktów spożywczych, dań i napojów jest stopień schłodzenia.
- chłodne napoje chętniej pijemy
- produkty eksponowane na lodzie dają wrażenie świeżości
- eksponowanie na lodzie sprzyja utrzymaniu świeżości produktów
- eksponowanie na lodzie wyzwala efekt sprzedaży impulsowej
Gdzie stoły lodowe OLSEN&BERG są niezbędne:
- bankiety hotelowe
- wyposażenie dobrego cateringu
- kawiarnie > ekspozycje organicznych smoothies, soków
- restauracje – kuszenie klientów nowościami w menu. Tu ekspozycja jest niezbędna.
- biznes sezonowy w kurortach
- biznes foodtruck ( możliwość wystawienia przed autem ciekawych produktów lub zwyczajnie napojów
Możliwości wykorzystania Wanny OLSEN&BERG są bardzo szerokie.
HIGIENA I SKŁADOWANIE
Utrzymanie higieny:
- konstrukcja stołów pozwala na swobodne czyszczenie szmatką z pełnym dojściem do wszystkich zagłębień.
- catering może bez obaw skorzystać z czyszczenia ciśnieniowego
Składowanie:
- Lekka konstrukcja pozwala na składanie i rozkładanie przez jedną osobę.
- Po złożeniu nogi chowają się całkowicie w korpusie wanny lodowej.
- Stoły można składować poziomo lub pionowo.
Nowoczesne i proste formy urządzeń bankietowych – nie przytłaczają eksponowanych w nich produktów. Pozwalają utrzymać higienę.
…co równie ważne po bankiecie złożysz je szybko i przeniesiesz do magazynku ustawiając jak stół cateringowy.
Olsen & Berg – Scandinavian Banquet Style.